Kanuni Sultan Süleyman 6 Kasım 1494 yılında Trabzon’da Dünya’ya gelmiştir. Babası Yavuz Sultan I. Selim, Annesi Ayşe Hafsa Sultan (Valide Sultan)’dır. Kanuni Sultan Süleyman çocukluğundan itibaren özel bir eğitim ve terbiye almıştır. Eğitimini ilk olarak annesi (Ayşe Hafsa Sultan) ve ninesinden (Gülbahar Hatun) almıştır. Daha sonra ilk okul çağına geldiğinde (7 yaşına) eğitim için İstanbula Dedesinin yanına gönderilmiştir II. Bayezıd. 15 yaşına kadar eğitim dışında babası Yavuz Sultan Selimin yanından hiç ayrılmayan Kanuni daha sonra kanunlar gereği sancak beyliğine atanmıştır. İlk olarak Karahisara atanan Sultan Süleyman daha sonra Boluda kısa süre görev yaptıktan sonra son olarak Kefeye gönderilmiş (1509) Dedesi II. Bayezıdın ölümü üzerine babası Yavız Sultan Selim Osmanlı tahtına geçmiş ve Şehzade Süleymanı İstanbula getirtmiştir. Daha sonra Şehzade Mehmet Manisa Valiliğine atanmıştır. Şehzade I. Süleyman babası I. Sultan Selimin oğullarıyla mücadelesinde babasının yanında ona destek olmuştur. Sultan Selim Mısır seferinden döner dönmez batıya sefer düzenleyerek Edirneye doğru yola çıkmıştır. Sefer sırtında çıkan çıbanın intihaplanması sebebiyle Sultan I. Selim Edirne yolunda Başhekim Ahmet Çelebi (Çorlu)’da tedavi görmüştür fakat yara iyileşmemiştir. Yavuz Sultan Selim ümidini iyileşmekten ümidini keserek Vezirlerini yanına çağırtarak vasiyetini açıklamıştır. Öleceğini anlayan Sultan I. Selim Manisa valisi Oğlu Şehzade Süleyman’ı yanına çağırtmıştır fakat Şehzade Süleyman gelmeden vefat etmiştir (22 Eylül 1520). Yavuzun ölümü Osmanlı hükümdarlığının 10. Padişahı Sultan Süleyman gelene kadar gizli tutulmuştur. I. Süleyman kadırgada İstanbula ayak bastığında yeni padişahın gelişi ve Yavuz Sultan Selimin ölümü halka duyurulmuştur. Babası Yavuz Sultan Selimin ölümü üzerine 30 Eylül 1520’de 25 yaşındayken tahta geçen 10. Padişah Kanuni Babası tarafından kendisine miras bırakılan büyük bir hükümdarlık ve büyük bir hazine bulunmaktaydı. Babası tarafından hazırlanan bu sağlam zeminler üzerine kurulu olan bu hükümdarlığa Kanuni Sultan Süleyman 45 yıl 3 ay 7 gün hükmetmiştir. Saltanatının 2745 gününü (7,5 sene) at sırtında geçiren Kanuni seferden sefere gitmektedir.
-
Son Yazılar
- Sultan Dördüncü Muratın Hayatı
- Sultan ikinci Osman’ın Hayatı
- Sultan Birinci Mustafa’nın Hayatı
- Sultan Birinci Ahmed’in Hayatı
- Sultan Üçüncü Mehmed’in Hayatı
- Sultan Üçüncü Murat’ın Hayatı
- Sultan İkinci Selim’in Hayatı
- Sultan ikinci Murat’ın Hayatı
- Sultan Çelebi Mehmed Hayatı
- Yıldırım Beyazıt Kimdir – Hayatı
- I. Murad Hüdâvendigâr’ın Hayatı
- Orhan I. Gazinin Hayatı
- Kanuni Sultan Süleymanın Hayatı
- Yavuz Sultan Selim Hayatı
- Hürrem Sultanın Hayatı
Kategoriler
Etiketler
- 2. bayezit
- 2. Beyazıt
- 2. beyazıt dönemi
- 2. beyazıt kimdir
- Ayşe Hafsa Sultan
- ayşe hafsa sultan nasıl öldü
- Fatih Sultan Mehmet
- Fatih Sultan Mehmetin Hayatı
- fatih sultan mehmet resimleri
- Fülane Hatun
- Gülfem hatun
- hafsa sultan nasıl öldü
- hürrem sultan nasıl öldü
- Hürrem Sultanın Çocukları
- ikinci beyazıt
- kanuni
- Kanuni Sultan Süleyman Kabri
- Kanuni Sultan Süleyman Mezarı
- Kanuni Sultan Süleyman Türbesi
- Kanuni Sultan Süleyman Türbesi Nerede
- kanuni sultan süleymanın annesi
- Mahidevran Sultan
- Nurbanu Sultan
- nurbanu sultan hayatı
- Nurbanu Sultan Kimdir
- nurbanu sultan resmi
- nurbanu sultanın hayatı
- Osman Bey
- Osman Beyin Hayatı
- Osman Gazi
- osman gazi kimdir
- Osman Gazinin Hayatı
- osmanlı padişahları
- Sultan 1. Mustafa
- Sultan 2. beyazıt
- Sultan 4. Murat
- Sultan Dördüncü Muratın Hayatı
- Sultan ikinci Osman'ın Hayatı
- Sultan Süleyman Türbesi
- sultan süleymanın annesi
- Sultan Süleymanın Şiirleri
- Valide Sultan
- Yavuz Sultan Selim
- Yavuz Sultan Selim Hayatı
- Yavuz Sultan Selimin Hayatı
Allah sizlerden Osman gazi den ve tüm soyundan zarı olsun. Sizin var ettiğiniz toprakları şimdi vatan hainleri tüm dünyaya peşkeş çekiyorlar. Allah hepsinin belasını verecek bir gün. Bize bıraktığınız bu toprakları bir ömür boyu koruyup savunacağımıza tüm Türk evlatları yemin ederiz. Bu ülkeyi hiç kimse bölemez hiç kimsenin böyle birşeye gücü yetmez. elbet tüm soysuzların sonu gelecek. O zaman Türk milleti tekrar ne kadar büyük olduğunu tüm dünyaya gösterecek. Sizlerin bize bıraktığı bu vatana herkes tekrar saygı gösterecek.
kanuni sultan süleyman dönemin osmanlı döneminin tahtta en uzun kalmış padişahıdır ama bunun dışında, dünyanın en önemli ve türkiyenin en büyük mimarınıda yanına alarak muhteşem eserlere imza atmasını sağlamıştır. süleymaniye camiini ziyaret ettiğimde bende gerçekten o esere hayran kalmaktan alamadım kendimi. Allah sizlerden razı olsun. nur içinde yatın inşallah.
Allah sizlerden razı olsun Nur içinde yatın.
ödev olarak osmanlı padişahlarının hayatını aldım. hepsinin hayatını okudum neredeyse. hayran olmamak elde değil. Allah hepsinden razı olsun. kanuni sultan süleymanın hayatından sonra. sırasıyla devam edeceğim. sizlerede tavsiye ederim. okuyun
onlar canını verirken zamanında vatanı için. şimdi başta olanlar. başbakanlık cumhurbaşkanlığı yapanlar. Türk askerlerinin şehit olmasını umursamıyorlar bile. asker devleti olan ülkemizi perişan ettiler.
diğer padişahları çok fazla bilmiyorum belki ama. Kanuninin hayatı bir kaç satıra veya bir kaç sayfaya değil. belki bir kaç kitaba sığabilir. Atalarımız zamanında bu ülkeyi ceddine bırakabilmek için. kanlarını dökmüşler. canlarını vermişler. şu anda da aynı şekilde devam etmekte. bizi herkes yıllardır hep kıskanmış halende öyle. şu anda devlet askerlere gerekli değeri vermiyor bence. bu vatanın bu hale gelmesinin sebebi bu. kamutanları el üstünde tutmalılar. tüm ülkeler bizim askeri gücümüzden çekinirken. ve amaçları belliyken. bence artık buna dur demeliyiz.